logo

 

cic-amsterdam

CIC Consultants Interculturele Communicatie

Wij zijn

Sinds 1991 biedt Consultants Interculturele Communicatie trainingen, coaching en advies, workshops en seminars voor transnationale bedrijven, universiteiten en internationale organisaties.

Ontwerp, ontwikkeling en realisatie van programma’s beantwoorden aan de behoeften van de deelnemers, waarbij praktijk en theorie worden gecombineerd om een optimaal leerproces tot stand te brengen.

CIC is gevestigd in Amsterdam en heeft een netwerk van internationale trainers en experts.

Trainingen kunnen gegeven worden in Engels, Nederlands, Frans en Spaans.

CIC’s Directeur:
Bernadette van Houten

Bernadette van Houten

Bernadette van Houten, MA is geboren in Engeland en heeft onderwijs gevolgd in Nederland, België en de Verenigde Staten. Haar academische opleiding bestaat onder meer uit communicatie, pedagogie en interculturele theorie en methodologie.

Bernadette van Houten heeft gewoond en gewerkt in Midden-Amerika, in het Caribisch gebied, in de VS, en in Europa. Daarnaast heeft zij lange tijd gereisd en gewerkt in Zuidoost-Azië (met name Vietnam en Indonesië), Afrika, Zuid-Amerika, Centraal Europa en Kazachstan.

Zij is docent in intercultureel management en interculturele communicatie aan Webster University in Leiden en California State University College for Extended Learning, Northridge (VS). Zij werkt regelmatig als gastdocent voor Center for European Studies in Maastricht, Phoenix University in Rotterdam, en Fachhochschule Fulda (Duitsland).

Bernadette's Academic Background and Experience
Overview of international professional experience, outside the USA and Europe:

Bernadette's Academic Background and Experience

Overview of international professional experience, outside the USA and Europe:

Bernadette van Houten Presentation

Bernadette van Houten

Mevrouw van Houten is medeoprichter en vice-directeur van Institute for Intercultural Communication, Delft. Tevens heeft zij ECIS Cross Cultural Committee opgericht.

Office support

Jorge Diaz
Office support